Friday, February 3, 2012

Santai Petang


Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi.tengah bersantai petang bersama hujan dipetang hari jumaat.dalam mencari idea untuk penuhkan masa petang ini suka saya untuk share bersama pembaca-pembaca..banyak jgak jemputan kahwin akhir-akhir ini.Terasa ingin share satu tajuk yang menarik iaitu persediaan untuk menjadi seorang suami antaranya ialah

[klik disini untuk Baca Seterusnya]

Wednesday, February 1, 2012

Nasihat Tentang Sahabat


Salam,Rodong2 pembaca rimbadamai87.Syukur kita masih diberi nikmat Hidup dan islam.Sedang membaca satu buku " Kerana-Mu aku berubah" ditempat kerja yang kaya dengan buku ini terbaca satu atikel menarik dan suka untuk saya share bersama rakan2 berkaitan dengan wasiat Al-Qamah kepada anaknya.

[Klik Disini untuk baca seterusnya]

Saturday, December 10, 2011

Jangan Mengalah

Alhamdulillah,syukur kepada Allah.selepas mencari mood baru untuk rimba damai ni bertukar design baru sedikit.Alhamdulillah syukur ke Tuhan Rabul Jalil untuk perkongsian kuliah subuh bersama adik-adik di kampus..Jangan mengalah,tajuk untuk post hari ni.Bertindak sebagai Daie(Pendakwah)memerlukan kekuatan jiwa yang kental untuk menempuh dugaan sebagai penyambung mata rantai perjuangan Nabi S.A.W.Tidak dinafikan dikalangan Daie merasa lemah apabila dilanda ombak cabaran.Tapi Sedarlah wahai para daie cabaran itu sebenarnya ujian daripada Allah S.W.T untuk tarbiyah dirimu.teringat saya untuk satu hadis yang biasa disebut dan diulang oleh ustaz-ustaz iaitu:

Islam itu datangnya dalam keadaan dagang dan akan kembali dagang. Beruntunglah mereka yang menggenggamnya ketika ia kembali dagang. [H.R Muslim]

[Klik Disini untuk baca seterusnya]

Tuesday, November 22, 2011

Merentas RImba



Alhamdulillah Syukur Ke hadrat Ilahi..Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad.SAW..(wah tiba2 skima plak)
Setelah dah berimba blog ni(nama pun rimba damai kan)baru terasa nak cuba untuk merentas semula blog ni..Teringat sahabat2 sepejuangan Al-Azhar Members(ALAM)2008/2009.Sama-sama sepakat untuk tubuhkan blog setiap seorang untuk melebar luas dakwah,Terasa rindu plak untuk sama2 berkumpul balik untuk mengenang kembali kenangan sama-sama.tapi kesempatan mungkin disimpan sahaja untuk sebagai titipan dalam rimba damai ni.Ramai sudah terbang ke bumi ambia' untuk meneruskan cita2 untuk menambah ilmu.
Memandangkan Tahun baru hijrah hampir tiba dan sempena juga setahun saya tidak menulis dalam blog ni,seingat saya post yang lepas pada awal muharam lepas,saya bawa sedikit perkongsian sedikit untuk Menyingkap Mesej Hijrah Rasul SAW

Hijrah merupakan satu titik perubahan baru dalam dakwah Islamiyah dan mengajar banyak perkara kepada umat Islam dan juga kepada peribadi rasulullah salallahualaihiwassalam. Kali ini tugas nubuwwah tidak lagi hanya berlangsung dan berselindung di rumah Al-Arqam bin Abil Arqam tetapi di kota-kota dan akan didengari ke seluruh pelusuk dunia.

[klik disini untuk baca Seterusnya]

Tuesday, April 26, 2011

Bio Ever ~ Cream


Tuesday, April 26, 2011
Bio Ever ~ Cream


Keistimewaan Bio Ever ~ cream
Menggunakan sistem teknologi untuk menghantar kebaikkan rumusan aktif bersaiz nano secara terus ke dalam peredaran darah melaui luaran kulit.

Rumusan Aktif dan Kebaikkan Bio ever ~cream.
Pegaga (Centella Asiatica)
Kaya dengan vitamin C dan A.
Menggalakkan penyembuhan Luka.
Merangsang sintesis kalogen

[Baca seterusnya.]

Wednesday, December 8, 2010

Terus Berlari


Sedar tak sedar dah masuk tahun baru hijrah,lama jugak tak update blog ni.tak tau la ade orang ikut atau tak blog ni,ramai dah beralih kepada Facebook.Dalam nak menyiapkan latihan ilmiah ni banyak sangat dugaan Allah beri untuk tarbiyah insan ini secara lansung.Ya Allah Kuatkan hamba Mu ini tuk menjalani dugaan Mu ini,jangan bebankan hambamu ini dengan dugaan yang tidak mampu aku pikul.

[klik disini untuk baca seterusnya]